Ons bedrijf.

Bedrijfshistorie.

Het eerste plan om door middel van wrijvingswarmte een gat in metaal te vervormen, was ontwikkeld in Frankrijk in 1923. Helaas waren er nog geen geschikte grondstoffen en machines beschikbaar om een vloeiboor te produceren. Dankzij technische ontwikkelingen en inventiviteit, werd de eerste vloeiboor door Flowdrill ontwikkeld en op de markt gebracht in 1980.

Hedendaags is ons bedrijf marktleider op het gebied van vloeiboren. Ons product wordt door duizenden klanten in meer dan vijftig landen gebruikt. We produceren onze boren in onze eigen productiefaciliteit, waarbij we gebruik maken van geavanceerde technische kennis en een volautomatisch machinepark om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen.

Visie.

Wij bieden onze klanten een innovatieve, betrouwbare en kostenbesparende technologie ter vervanging van standaard verbindingstechnieken. Hierbij zorgen we dat de klant de juiste technische ondersteuning ontvangt. Wij staan vanaf dag één klaar voor de klant: vanaf het ontwerp tot en met de uiteindelijke productie. 

ISO gekwalificeerd.

Ons bedrijf levert kwaliteitsproducten om klanttevredenheid te kunnen waarborgen. Deze focus op kwaliteit heeft ertoe geleid dat ons bedrijf gekwalificeerd is voor ISO 9001 voor het ontwerpen, produceren en verkopen van vloeiboren en bijhorende artikelen sinds 2001. The ISO standaard wordt wereldwijd erkent als een bewijs van kwaliteit van producten en diensten die door een bedrijf geleverd worden. De standaard is gericht op continue procesverbetering en klanttevredenheid.

Bekijk het certificaat</p

Maatschappelijke verantwoording.

Flowdrill waardeert zijn reputatie als een verantwoordelijke leverancier. De producten die wij leveren zijn van eerlijke origine. We gebruiken geen conflictmineralen (tin/tantaal/wolfraam/goud) afkomstig van de DR Congo in ons productieproces en voldoen aan de SEC-regulatie m.b.t. conflictmineralen. Bovendien produceren wij een reclyclebaar product. Het gerecyclede wolfraam wordt opnieuw verwerkt in onze producten om afval te verminderen.